FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski glasnogovornik odbacio optužbe protiv predsjednika Ahmadinedžada

TEHERAN , 3. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Glasnogovornik iranske vlade unedjelju je odbacio informacije prema kojima je nedavno izabraniiranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad bio umiješan u napad naameričko veleposlanstvo u Teheranu 1979. i u ubojstvo kurdskog vođe uBeču 1989., te je pozvao Europu da se "distancira od protuiranskepropagande koju provodi cionistički režim".
TEHERAN , 3. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Glasnogovornik iranske vlade u nedjelju je odbacio informacije prema kojima je nedavno izabrani iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad bio umiješan u napad na američko veleposlanstvo u Teheranu 1979. i u ubojstvo kurdskog vođe u Beču 1989., te je pozvao Europu da se "distancira od protuiranske propagande koju provodi cionistički režim".

"Optužbe su potpuno neutemeljene i radije ih ne bismo uopće komentirali", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hamid-Reza Assefi novinarima u Teheranu, aludirajući na nedavne informacije prema kojima je novi iranski predsjednik bio umiješan u napad na američko veleposlanstvo u Teheranu 1979. te u ubojstvo kurdskog vođe u Beču 1989. godine.

"Europljani bi trebali imati dovoljno političke zrelosti kada je riječ o ovakvim slučajevima i ozbiljno nastojati izbjeći upadanje u zamku cionističke propagande", kazao je Assefi. ž

Iskoristio je priliku kako bi kritizirao Belgijance jer tijekom nedavnog posjeta Bruxellesu iranskog parlamentarnog izaslanstva "nisu poštivali" stroga islamska pravila.

Neki planirani posjeti tada su otkazani jer se predsjednik parlamenta Hadad Adel nije želio rukovati s predsjednicom gornjeg doma belgijskog parlamenta Anne-Marie Lizin zbog njezina spola, a zatim je otkazan i radni ručak s predsjednikom donjeg doma parlamenta koji je tražio da se, u skladu s europskim običajima, poslije ručka serviraju i alkoholna pića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙