FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush potvrdio podršku SAD-a iračkoj vladi

BAGDAD, 25. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W.Bush potvrdio je podršku Sjedinjenih Država iračkoj vladi i najavioameričkim vojnicima da im sljedećih mjeseci predstoje teški sukobi,dok je u nasilju u Iraku u subotu poginulo gotovo 40 osoba.
BAGDAD, 25. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush potvrdio je podršku Sjedinjenih Država iračkoj vladi i najavio američkim vojnicima da im sljedećih mjeseci predstoje teški sukobi, dok je u nasilju u Iraku u subotu poginulo gotovo 40 osoba.

Predsjednik Bush je u Sjedinjenim Državama u subotu govoreći na radiju potvrdio američku vojnu i političku podršku iračkoj vladi ocijenivši teškim zadatak američke vojske u Iraku.

"Naša vojna strategija je jasna: uvježbavat ćemo iračke sigurnosne snage sve dok ne budu mogle braniti svoju slobodu i štititi narod, a zatim će se naši vojnici vratiti kući", potvrdio je Bush.

"Na političkom planu i dalje ćemo pomagati Iračanima u izgradnji institucija stabilne demokracije", dodao je.

Iračko ministarstvo nafte objavilo je da je naftovod koji povezuje nalazišta na jugu zemlje s rafinerijom Doura, na ulasku u Bagdad, sabotirano u petak navečer, pri čemu je izbio požar koji su subotu sredinom dana nije bio ugašen.

U Bagdadu je ubijeno pet, a ranjeno šest osoba kad su u subotu navečer na kafić u šijitskoj četvrti Choala pale dvije granate. U Samarri je najmanje 11 osoba ubijeno i 20 ranjeno u subotu poslijepodne u samoubilačkom atentatu automobilom-bombom i u eksploziji bombe, prema lokalnoj policiji. U Kirkuku su u samoubilačkom napadu automobilom-bombom u središtu grada ubijena 4 policajca, doznaje se od policijskog i bolničkog izvora.

Prema policijskom izvoru tijela 8 policajaca pronađena su tijekom jutra u Ramadiju. Oni su oteti dan ranije, prema tom izvoru. U Bagdadu je pronađeno tijelo jednog člana gradskog vijeća u šijitskoj četvrti Sadr City nakon što je otet u petak navečer, prema izvoru ministarstva unutrašnjih poslova. U području južno od Bagdada pronađena su tijela 5 šijitskih trgovaca koji su nestali 2 dana ranije, a ubijeni su hicima u glavu. U raznim napadima u zemlji 4 osobe su ubijene u petak navečer i u subotu ujutro, prema sigurnosnim izvorima. U subotu navečer jedna žena i njezino dvoje djece teško su ranjeni pri padu granate na njihovu kuću u središtu Kirkuka, prema policijskom izvoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙