FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare Ožbolt: Za Brezovicu moraju biti kažnjeni svi počinitelji

ZAGREB, 2. srpnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt izjavila je u subotu da Glavni državni odvjetnik odlučno vodicijeli proces Brezovica te da moraju biti kažnjeni svi počiniteljizlostavljanja djece bez obzira na to o komu je riječ.
ZAGREB, 2. srpnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt izjavila je u subotu da Glavni državni odvjetnik odlučno vodi cijeli proces Brezovica te da moraju biti kažnjeni svi počinitelji zlostavljanja djece bez obzira na to o komu je riječ.

Ministrica je komentirala napise medija o zastari zbog koje se u slučaju Brezovica ne može podnijeti kaznena prijava protiv ravnateljice zagrebačkog Caritasa Jelene Brajše i donedavnog državnog tajnika za socijalnu skrb Nine Žganeca.

"Neka Državno odvjetništvo utvrdi tko je aktivno činio kaznena djela, a tko je učinio propust, jer se kazneno djelo može počiniti i propustom."

Ministrica pravosuđa je poduprla odluku Haaškoga suda (ICTY) da se Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu, optuženima za pokolj 250 ljudi iz vukovarske bolnice, sudi u Haagu.

"Pozdravljam tu odluku haške tužiteljice jer težina počinjenih zločina zaslužuje da im se sudi na Haškome sudu", izjavila je ministrica Škare Ožbolt nakon konferencije za novinare DC-a.

Dodala je kako je dobro da je glavna tužiteljica povukla svoj prijedlog iz veljače, kada je zatražila da se sudski proces održi u Hrvatskoj, gdje je zločin počinjen, ili u Srbiji, gdje je zbog tog zločina na sud već izašlo 17 osoba.

Ministrica je također rekla kako očekuje da Sudsko vijeće uskoro donese odluku o prebacivanju suđenja u Hrvatsku u slučaju Norac-Ademi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙