FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21.30 sati

ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21.30sati.
ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21.30 sati.

EL EJIDO - U finalnom susretu mediteranskog turnira u El Ejidu košarkašice Hrvatske su izgubile od Turske sa 68:66 (31:35). Hrvatske košarkašice nisu uspjele i po treći puta zaredom postati mediteranske prvakinje, poražene su u finalu od Turske 66:68 i osvojile srebro, a po tijeku utakmice može se kazati da su izgubile zlato. Malo loše vođenje, malo nespretnosti u završnici i malo sportske nesreće i izgubila se utakmica u kojoj su naše košarkašice vodile većinu vremena, prokockale 14 razlike u prvom poluvremenu i šest razlike minutu i pol prije kraja.

ALMERIA - Hrvatski teniski par Matea Mezak i Ana Vrljić plasirao se u finale Mediteranskih igara i tako osigurao najmanje srebrnu medalju. Mezak i Vrljić su u polufinalu sa 6-2, 6-0 svladali Talijanke Chieppu i Verardi, te će u finalu igrati protiv prvih nositeljica Španjolki Llagostere i Pous.

ALMERIA - Hrvatska tenisačica Matea Mezak plasirala se u polufinale Mediteranskih igara u Almeriji. mezak je u četvrtfinalu svladala Marokanku Habibu Ifrakh sa 7-5, 6-3, te će u polufinalu igrati protiv prve nositeljice Španjolke Nurije Llagostere.

ALMERIA - Hrvatski veslač Lenko Dragojević osvojio je prvo mjesto u današnjem repesažu, te se je plasirao u finale samaca na MI u Almeriji, koje je na rasporedu u subotu u 10,10 sati. Tenisačice su u Almeriji igrale četvrtfinale u pojedinačnoj konkurenciji. Nažalost, Hrvatica Ana Vrljić poražena je od Španjolke Laure Pous Tio 5-7, 5-7.

ALMERIA - Niti jedan od trojice hrvatskih boksača koji su se plasirali u polufinale Mediteranskih igara nije se uspio probiti do finala. Borna Katalinić je u kategoriji do 69 kg izgubio od Francuza Noela Xaviera sa 12-26, Marijo Šivolija je u kategoriji do 81 kg izgubio od Tunižanina Mourada Sahraouija prekidom u trećoj rundi, dok je Vedran Đipalo u kategoriji do 91 kg izgubio od Talijana Clementea Russoa sa 17-27. Ovim porazima naši boksači su osvojili brončane medalje.

ALMERIA - Hrvatski jedriličar Mate Arapov vratio se u borbu za medalje nakon pretposljednjeg plova lasera na Mediteranskim igrama u Almeriji. Nakon jučerašnjeg drugog penala i očite sudačke podvale od talijanskog suca, Splićanin je smogao snage da zaboravi sve nepravdu i u 10. plovu je na cilj stigao kao treći, pa je njegov zaostatak za trojicom vodećih prije zadnjega plova u subotu možda i nadoknadiv. Mate je četvrti i ima 41 negativni bod, trećeplasirani Talijan Diego Negri 38, a drugoplasirani Francuz Thomas LeBreton 37, dok je Slovenac Vasilij Žbogar gotovo sigurno osigurao zlato jer ima tek 27 bodova. U subotu će u zadnjem plovu svakako biti puno taktike, Arapov se mora čuvati i od sudaca jer još jedan "penal" znači i automatsku diskvalifikaciju iz cijelog natjecanja. Svakako će mu sa pokrivanjem protivnika pomoći Luka Radelić, koji je danas stigao odličan četvrti, a ukupno je peti sa 53 boda. Zadrani Šime Fantela i Igor Marenić također su četvrti u klasi 470, a danas su bili odlični treći, pa sa 43 negativna prijete u zadnjem plovu trećeplasiranim Talijanima koji imaju 37 bodova. Splićani Ante Kujundžić i Ante Ćesić danas su bili deseti i sa 79 bodova drže deseto mjesto u konkurenciji 14 posada. U ženskom laseru su Puljanke Gea Barbić i Mateja Petronijević bile osma i sedma, pa je prije zadnjega plova Gea sedma sa 57, a Mateja osma sa 64 negativna boda.

ALMERIA - Hrvatska džudašica u kategoriji do 70 kilograma Kristina Marijanović na Mediteranskim igrama u Almeriji imala je samo jedan nastup. U dvoboju osmine finala izgubila je od predsrtavnice Srbije i Crne Gore Tamare Sesević, a kako je Sesević odmah potom izgubila četvrtfinalni dvoboj, Marijanović je ostala bez mogućnosti nastupa u repesažu.

LONDON - Prvi tenisač svijeta Švicarac Roger Federer prvi je finalist muškoga dijela ovogodišnjeg Wimbledona. Federer, pobjednik Wimbledona 2003. i 2004., je u polufinalu lako svladao Australca Lleytona Hewitta, wimbledonskog pobjednika iz 2002., sa 6-3, 6-4, 7-6 (4).

LONDON - Prva tenisačica svijeta Amerikanka Lindsay Davenport plasirala se u finale grand slam turnira u Wimbledonu, pobijedivši u današnjem nastavku polufinalnog meča Francuskinju Amelie Mauresmo 6-7 (5), 7-6 (4), 6-4. Meč je jučer prekinut zbog kiše pri rezultatu 6-7, 7-6, 5-3 za Davenport. Današnji nastavak trajao je manje od četiri minute i Davenport je osigurala svoje treće finale u Wimbledonu. U finalu će igrati protiv sunarodnjakinje Venus Williams, od koje je izgubila u wimbledonskom finalu 2000. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙