FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USKOK optužio podmićene splitske carinike i vozača koji im je dao novac

ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Nakon provedene istrage Ured zasuzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) podnio jeoptužnicu protiv dvojice splitskih carinika osumnjičenih za primanjemita te vozača kamiona koji ih je podmitio s 1.500 kuna, izvijestio jedanas USKOK.
ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Nakon provedene istrage Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) podnio je optužnicu protiv dvojice splitskih carinika osumnjičenih za primanje mita te vozača kamiona koji ih je podmitio s 1.500 kuna, izvijestio je danas USKOK.

USKOK tvrdi da je tijekom istrage prikupio dokaze kojima je potvrđena sumnja da su carinici Miroslav Gabričević (27) i Krešimir Čelan (35) u noći s 14. na 15. travnja tražili novac od vozača Ivice Barana (40) koji je s četiri kamiona organizirao prijevoz autootpada iz BiH u Liberiju.

"Mito je traženo i uzeto kako bi se obavio carinski pregled i odmah dozvolio prijevoz autootpada za kojeg je postojala dvojba da se radi o opasnom otpadu, u kojem slučaju bi slijedila posebna carinska procedura", navodi USKOK u priopćenju.

Kazneni postupak pokrenut je po anonimnoj prijavi, nakon koje su u zajedničku akciju krenuli splitski krim policajci, Odjel organiziranog kriminaliteta i USKOK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙