FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Uhićen prevarant koji je prodavao unajmljene stanove

ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Zagrepčanin za kojega u policijivjeruju da je na prijevaru s krivotvorenim dokumentima prodavaounajmljene stanove uhićen je u Novalji i priveden u Istražni centarzagrebačkog Županijskog suda, doznaje se u zagrebačkoj policiji.
ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Zagrepčanin za kojega u policiji vjeruju da je na prijevaru s krivotvorenim dokumentima prodavao unajmljene stanove uhićen je u Novalji i priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Policija je 26-godišnjeg Zagrepčanina do sada sumnjičila da je na prevaru za 45 tisuća eura prodao jedan unajmljeni stan na Jarunu, no nakon uhićenje otkrilo se da je isti stan prodao još jednom kupcu za 62 tisuće. Sumnjiči ga se i da je na za 71 tisuću eura prodao također unajmljen stan u Novom Zagrebu, a u policiji vjeruju da mu je u prijevarama pomoglo više nepoznatih osoba.

Osumnjičeni je, kako kažu u policiji, pod lažnim imenom u lipnju unajmio stan na Jarunu i odmah putem oglasnika oglasio njegovu prodaju. Na oglas se javila 32-godišnja žena kojoj se osumnjičeni predstavio kao vlasnik stana, pri čemu se koristio i lažnom osobnom iskaznicom vlasnika stana. Ne sluteći prijevaru žena je kupila stan i isplatila 45 tisuća eura.

Naknadno se otkrilo da se na isti oglas javio još jedan kupac kojemu je osumnjičeni predočio potvrde o vlasništvu. Potvrde je nabavio u zemljišno-knjižnim uredima koristeći se krivotvorenom osobnom iskaznicom vlasnika stana. Osumnjičeni je ovoga puta "digao cijenu" i stan prodao za 62 tisuće eura.

U policiji kažu da je osumnjičeni s nepoznatim osobama unajmio stan u Novom Zagrebu i oglasio ga na prodaju. Ovoga puta, vlasnika stana je glumio nepoznati muškarac koji je stan uspio prodati 68-godišnjaku za 71 tisuću eura. Prije toga je od dvojice potencijalnih kupaca uzeo predujam od 5000, odnosno 7000 eura.

Za sada je otkriveno da su u tim prijevarama osumnjičeni i njegovi nepoznati partneri nezakonito zaradili 190 tisuća eura.

U policiji kažu da nastavljaju kriminalističku obradu kako bi otkrili sve sudionike prijevara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙