FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šest stotina tisuća potpisa protiv homoseksualnog braka

MADRID, 29. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Španjolski obiteljski forumobjavio je u srijedu da je skupio 600.000 potpisa protiv homoseksualnebračne zajednice u Španjolskoj, uoči rasprave parlamenta o njezinukonačnu ozakonjenju.
MADRID, 29. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Španjolski obiteljski forum objavio je u srijedu da je skupio 600.000 potpisa protiv homoseksualne bračne zajednice u Španjolskoj, uoči rasprave parlamenta o njezinu konačnu ozakonjenju.

Brojni pobornici te organizacije okupili su se tom prigodom ispred parlamenta s bijelom maskom na licu i crvenim križem na ustima kako bi pokazali da socijalistička vlada na uzima u obzir brojne prosvjede.

Ostale skupine koje se protive legalizaciji homoseksualnog braka već su skupile pola milijuna potpisa protiv teksta zakona, koji bi u četvrtak parlament trebao definitivno usvojiti nakon posljednje parlamentarne rasprave.

Ako zakon bude potvrđen Španjolska, gdje živi približno četiri milijuna homoseksualaca, postat će treća zemlja u Europi koja legalizira homoseksualnu bračnu zajednicu, nakon Nizozemske i Belgije. Kanada od utorka također priznaje homoseksualni brak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙