FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska daje punu potporu provedbi Sharonova plana

JERUZALEM, 27. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska daje punu potporuprimjeni Međunarodnog mirovnog plana "Smjernice za mir", čiji jesastavni dio potpuno izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze, rekao je uponedjeljak hrvatski premijer Ivo Sanader novinarima koji prate njegovdvodnevni službeni posjet Izraelu.
JERUZALEM, 27. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska daje punu potporu primjeni Međunarodnog mirovnog plana "Smjernice za mir", čiji je sastavni dio potpuno izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze, rekao je u ponedjeljak hrvatski premijer Ivo Sanader novinarima koji prate njegov dvodnevni službeni posjet Izraelu.

"Hrvatska daje punu potporu odluci premijera Ariela Sharona o povlačenju iz Gaze", kazao je Sanader nakon razgovora s potpredsjednikom izraelske vlade Shimonom Peresom. O sadašnjem trenutku u kojem se nakon snažnih sukoba izraelske vojske i prosvjednika projekt povlačenja našao u dosad najtežoj situaciji, hrvatski je premijer razgovarao na oba svoja današnja susreta s Peresom i predsjednikom izraelskog Vijeća za nacionalnu sigurnost Giorom Eilandom.

Premijer Sanader kazao je da odluka kojom se zapravo provodi međunarodni mirovni plan utječe na domaću političku scenu u Izraelu.

"Zna se da raste broj protivnika toga plana, ali sam uvjeren da je to jedini put i da će premijer Sharon imati dovoljno snage da ga provede", rekao je Sanader.

"Mir ima svoju cijenu, ali je i jedino moguće rješenje ove krize", naglasio je hrvatski premijer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙