FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nadbiskup Dziwisz nada se da će Ivan Pavao II. biti kanoniziran u kolovozu

VARŠAVA, 27. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Najbliži suradnik pokojnog papeIvana Pavla II. izjavio je u ponedjeljak kako se nada njegovojkanonizaciji već u kolovozu, izvijestila je poljska novinska agencijaPAP.
VARŠAVA, 27. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Najbliži suradnik pokojnog pape Ivana Pavla II. izjavio je u ponedjeljak kako se nada njegovoj kanonizaciji već u kolovozu, izvijestila je poljska novinska agencija PAP.

"Svijet je već kanonizirao Ivana Pavla II. Sada samo čekamo konačnu potvrdu te činjenice", rekao je krakovski nadbiskup Stanislaw Dziwisz za PAP. "Premda je nevjerojatna, moja je želja da se to dogodi već u kolovozu", dodao je.

Krakovski nadbiskup izrazio je nadu da će papa Benedikt XVI. pokojnog papu Ivana Pavla II. proglasiti svetim u prigodi Svjetskog dana mladeži, koji Katolička crkva ove godine organizira u Koelnu, u Njemačkoj. "Bio bi to i velik znak pomirbe između Poljaka i Nijemaca", rekao je.

Stanislawa Dziwisza, koji je bio najbliži suradnik Ivana Pavla II. tijekom njegova 27-godišnjeg pontifikata, papa Benedikt XVI. imenovao je krakovskim nadbiskupom. Na toj je dužnosti bio i kardinal Karol Wojtyla prije nego što je 1978. izabran za papu.

No, kako će službeni postupak za beatifikaciju Ivana Pavla II. početi u utorak u rimskoj bazilici svetog Ivana Lateranskog, nadbiskup Dziwisz nekoliko je puta u razgovoru istaknuo da je tako brza kanonizacija, već do kolovoza, gotovo nemoguća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙