FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio u oproštajni posjet veleposlanike Slovačke i Kuvajta

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je u srijedu u odvojene oproštajne posjete slovačkogveleposlanika u RH Jana Petrika i kuvajtskog veleposlanika KhaledaMutlaqa Zayeda Al-Duwailaha, priopćio je Ured Predsjednika.
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u srijedu u odvojene oproštajne posjete slovačkog veleposlanika u RH Jana Petrika i kuvajtskog veleposlanika Khaleda Mutlaqa Zayeda Al-Duwailaha, priopćio je Ured Predsjednika.

Mesić je odlikovao Petrika Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom za istaknuti doprinos unapređenju bilateralnih odnosa između Hrvatske i Slovačke.

Dobri bilateralni odnosi Hrvatske i Slovačke potvrđeni su i kroz posjete na najvišoj razini u protekle četiri godine, a obostrano je istaknuto uvjerenje kako će se dobri odnosi nastaviti u budućnosti. Također je istaknuta spremnost slovačke strane da svojim iskustvom i nadalje pomaže Hrvatskoj na putu u Europsku uniju, stoji u priopćenju.

Predsjednik Mesić u oproštajni je posjet primio i veleposlanika Kuvajta u RH.

Tijekom razgovora konstatirana je potreba intenziviranja bilateralnih odnosa Hrvatske i Kuvajta posebno na području gospodarstva, a u tom kontekstu veleposlanik Khaled Mutlaq Zayed Al-Duwailah je predsjedniku Mesiću prenio poziv šeika Al-Sabaha da posjeti Kuvajt, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙