FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Verheugen: Ustav EU neće moći stupiti na snagu 2007.

MUENCHEN, 14. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Zamjenik predsjednika Europskekomisije Guenter Verheugen ocjenjuje da Europski ustav neće moćistupiti na snagu 2007. kao što je bilo predviđeno i predlaže da seostavi vremena javnom mnijenju da vrati povjerenje u Europu, nakonfrancuskog i nizozemskog "ne".
MUENCHEN, 14. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Zamjenik predsjednika Europske komisije Guenter Verheugen ocjenjuje da Europski ustav neće moći stupiti na snagu 2007. kao što je bilo predviđeno i predlaže da se ostavi vremena javnom mnijenju da vrati povjerenje u Europu, nakon francuskog i nizozemskog "ne".

"Početni cilj da se sa stupanjem na snagu Ustava krene 2007. ne može biti ostvaren", izjavio je Verheugen u intervjuu njemačkom dnevniku Sueddeutsche Zeitung u utorak.

"Bliski datum sad bi bio velika greška. Brojnim zemljama treba više vremena za raspravu o ustavnom ugovoru kako bi povratili potrebno povjerenje javnog mnijenja u Europu", dodao je njemački povjerenik.

Europski summit 16. i 17. lipnja u Bruxellesu trebao bi ispitati stanje nastalo odbacivanjem ustavnog ugovora referendumom u Francuskoj i Nizozemskoj i dinamiku negativnog odgovora u zemljama Unije koje su predvidjele podnošenje teksta na konzultaciju narodu.

Po mišljenju Verheugena, "sve se brka s problemom mondijalizacije. Za mene u tome leži glavno objašnjenje sadašnje krize" unutar EU-a, kazao je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙