FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački aeromiting u subotu na Savskom nasipu

ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - U organizaciji Zagrebačkogzrakoplovnog saveza u subotu će se na Savskom nasipu održati 5.Zagrebački aeromiting "Zagreb 2005" na kojem će nastupiti pilotinadzvučnih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i inozemne akrobatskegrupe.
ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - U organizaciji Zagrebačkog zrakoplovnog saveza u subotu će se na Savskom nasipu održati 5. Zagrebački aeromiting "Zagreb 2005" na kojem će nastupiti piloti nadzvučnih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i inozemne akrobatske grupe.

"Očekujemo izuzetan spektakl", priopćio je danas Silvije Sekulić, direktor Aeromitinga, manifestacije koja se svrstala u red velikih i značajnijih gradskih priredbi.

Najavio je da će u subotu, 18. lipnja, od 17 do 19 sati na zrakoplovnoj priredbi biti prikazano sportsko zrakoplovstvo, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, zrakoplovstvo specijalnih postrojbi MUP-a i akrobatsko zrakoplovstvo.

U izuzetno atraktivnom programu po prvi će puta nastupiti švedski, američki, austrijski, ruski, češki i švicarski akrobatski avioni, izvijestio je Sekulić te zbog bučnog-zvučnog programa zamolio građane za razumijevanje navodeći da će se cjelokupni letački program odvijati na Prisavlju, na nenastanjenoj desnoj obali Save, dok će lijeva poslužiti kao sigurno gledalište.

Iz Zagrebačkog zrakoplovnog saveza napominju da je aeromiting priredba visokog rizika zbog čega, kao i tijekom prethodne četiri priredbe, najavljuju visok stupanj sigurnosnih mjera kako za sudionike u programu, tako i za gledatelje.

Posjetitelji će moći razgledati i izložbu old timera, a najsretnije među njima očekuju besplatni letovi avionom, balonom i jedrilicom.

Pokrovitelj 5. zagrebačkog aeromitinga "Zagreb 2005" je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙