FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: blizu odluka o dvije tarife cestarine

ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade IvoSanader najavio je večeras da je blizu odluka o dvije tarife cestarineza promet autocestom.
ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader najavio je večeras da je blizu odluka o dvije tarife cestarine za promet autocestom.

S obzirom na različit intenzitet prometa tijekom ljeta i zime, "blizu je odluka o dvije tarife, ljetnoj i zimskoj", rekao je premijer za Dnevnik HTV-a.

Na pitanje da li će se autocesta Zagreb - Split moći otplatiti, s obzirom na veliko zaduživanje pri izgradnji, premijer je rekao kako će se ona "apsolutno isplatiti".

"Moderna autocesta privlači novi promet, ona će biti najveći magnet novom prometu i sigurno će biti isplativa", kazao je.

Rekao je i kako cestarina Zagreb - Split od 157 kuna nije previsoka, dodajući da su cestarine u susjednoj Sloveniji, Austriji i Italiji skuplje.

Premijer je istaknuo da će novootvorena autocesta Zagreb-Split za Liku, Dalmatinsku zagoru i druge predjele kroz koje prolazi biti značajan i možda najveći motor pokretač razvoja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙