FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Madridu održan veliki prosvjed protiv siromaštva

MADRID-PROSVJEDU Madridu održan veliki prosvjed protiv siromaštvaMADRID, 26. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Nekoliko tisuća osobaprosvjedovalo je u Madridu pozivajući vlade da poštuju obveze upogledu borbe protiv siromaštva, rekli su organizatori.
MADRID, 26. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Nekoliko tisuća osoba prosvjedovalo je u Madridu pozivajući vlade da poštuju obveze u pogledu borbe protiv siromaštva, rekli su organizatori.

Između 40.000 i 50.000 osoba prosvjedovalo je u središtu Madrida protiv siromaštva, na poziv španjolske organizacije protiv siromaštva koja okuplja razne udruge.

Slični su prosvjedi organizirani u nekoliko španjolskih gradova. Taj pokret se nadovezuje na međunarodnu inicijativu protiv siromaštva, a manifestacije su predviđene u brojnim zemljama uoči summita G8 koji će se održati od 6. do 8. srpnja u Gleneaglesu u Škotskoj.

Organizatori žele izvršiti pritisak na vlade 189 zemalja koje su se 2000. obvezale da će u sklopu UN-ovih Milenijskih razvojnih ciljeva do 2015. prepoloviti broj osoba koje žive s manje od 1 dolara na dan. To je odlučeno na summitu UN-a u rujnu 2000. u New Yorku, gdje će se novi summit UN-a posvećen razvoju održat u rujnu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙