FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 25. lipnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 25. lipnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ALMERIA - Kajakaš na mirnim vodama Stjepan Janić osvojio je prvu medalju za Hrvatsku na XV. Mediteranskim igrama u Almeriji, i to odmah zlatnu. Janić je postao prvak Mediterana u disciplini kajak 1000 metara. U finalu je 26-godišnji Janić, inače član KK Belišće, ostvario vrijeme od 3:26.770 minuta, te pobijedio ispred Francuza Cyrillea Carra i Slovenca Jerneja Župančiča Regenta.

ALMERIA - Drugi dan plivačkih natjecanja na Mediteranskim igrama u Almeriji donio je Hrvatskoj dvije medalje - srebro Gordana Kožulja na 200 leđno i broncu Ane Sršen u utrci 100 slobodno sportaša sa invaliditetom. Kožulj je bio mediteranskim prvakom do zadnjih 30 metara utrke, okrenuo je "stotku" kao prvi sa dobrih 58.20 sekundi, a u samoj završnici zlato mu je uzeo Slovenac Blaž Medvešek (2:00.08). Rezultat od 2:00.48 minuta nije posebno zadovoljio Gordana. Ana Sršen je ponovila uspjeh sa prošlih Igara u Tunisu, broncu na 100 slobodno osvojila je s rezultatom od 1:10.76 minuta i to u "open" kategoriji sa različitim tjelesnim hendikepom, pa su neke plivačice bile u prednosti u odnosu na Dubrovkinju.

ALMERIA - U susretu prvog kola prve skupine rukometnog turnira na Mediteranskim igrama u Almeriji hrvatska muška reprezentacija je pobijedila Egipat 24:22 (12:11).

LISABON - Vezni igrač portugalskog nogometnog prvoligaša, Uniao Leirie, Hugo Cunha (28) preminuo je od srčanog udara za vrijeme utakmice s prijateljima u Montemor-o-Novu, mjestu 70 kilometara udaljenom od Lisabona. Cunha se za vrijeme "hakla" jednostavno srušio i usprkos brzoj intervenciji liječnika preminuo je na putu do bolnice.

NURNBERG - U prvom polufinalnom ogledu nogometnog Kupa konfederacija reprezentacija Brazila je u Nurnbergu pred 42.100 gledatelja pobijedila Njemačku 3:2 (2:2). Strijelci za "Selecao" bili su Adriano (21,76) i Ronaldinho (43-11m), dok su pogotke za "Elf" postigli Lukas Podolski (23) i Michael Ballack (45-11m). U drugom polufinalnom susretu u nedjelju se sastaju Argentina i Meksiko.

TACEN - Hrvatski kajakaši Andrej Glucks, Dinko Mulić i Boris Dujmić osvojili su deseto mjesto na Europskom prvenstvu u slalomu na divljim vodama u slovenskom Tacenu. Hrvatski reprezentativci su ostvarili rezultat 234.80, uz šest kaznenih sekundi. Zlatnu medalju osvojili su Slovenci, srebro je pripalo Nijemcima, a bronca Talijanima.

KERKRADE - Nakon Maroka i Brazila plasman u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva U-20 reprezentacija, što se održava u Nizozemskoj izborila je i Nigerija. U susretu četvrtfinala Nigerija je pobijedila Nizozemsku boljim izvođenjem jedanaesteraca 10:9. Regularni dio utakmice završio je 1:1, dok u produžetku nije bilo pogodaka. Pobjednik je dobiven udarcima s bijele točke i to tek u 13. seriji.

ATENA - Svjetski prvak u reliju, Francuz Sebastien Loeb (Citroen xsara) nalazi se u vodstvu nakon prva dva dana relija Akropolis u Grčkoj, osmog ispita sezone što se boduje u poretku za svjetsko prvenstvo. Loeb nakon 15 brzinskih ispita ima više od minute prednosti pred Fincem Toniem Gardemeisterom (Ford Focus) i Španjolcem Carlosom Sainzom (Citroen xsara).

ASSEN - Talijan Valentino Rossi (Yamaha) pobjednik je Velike Nagrade Nizozemske u klasi MotoGP, sedme utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu. Drugi je bio Marco Melandri (Honda), a treći Amerikanac Colin Edwards (Yamaha). Ovim trijumfom Rossi je povećao prednost u ukupnom poretku - sada ima 170 bodova. Drugi je Melandri (107), a treći Talijan Biaggi (87). U klasi do 250 ccm slavio je Argentinac Sebastian Porto (Aprilia), kojem je to bila prva pobjeda ove sezone. Drugo mjesto pripalo je vodećem u ukupnom poretku Španjolcu Danielu Pedrosi (Honda), a treći je bio njegov sunarodnjak Jorge Lorenzo. U najslabijem razredu prvo mjesto je pripalo Mađaru Gaboru Talmacsiu (KTM). Drugi je bio Španjolac Hector Faubel (Aprilia), a treći Talijan Mattia Pasini (Aprilia). U ukupnom poretku vode Talmasci i Pasini sa po 100 bodova.

ALMERIA - U susretu 1. kola B skupine mediteranskog turnira hrvatske odbojkašice su u Almeriji svladale Francusku sa 3:0 (25:15, 25:20, 25:23).

ALMERIA - Hrvatska ženska gimnastička reprezentacija u sastavu Tina Erceg, Tanja Delladio i Tijana Tkalčec zauzela je peto mjesto u ekipnom višeboju na Mediteranskim igrama u Almeriji. Prvo mjesto pripalo je Talijankama, drugo Francuskinjama, a treće Španjolkama. Tina Erceg i Tanja Delladio svojim su rezultatima izborile nastup u nedjeljom pojedinačnom višeboju.

STUTTGART - Hrvatski vaterpolisti u svom su šestom nastupu u skupini B Svjetske lige u Stuttgartu izgubili od Srbije i Crne Gore sa 12-15 nakon izvođenja kaznenih udaraca. Nakon četiri četvrtine rezultat je bio 10-10. Hrvatska na ljestvici zauzima drugo mjesto sa 13 bodova, a SCG vodi sa 14 iz pet utakmica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙