FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tom Cruise u programu NBC-a napao liječenje psihofarmacima

NEW YORK , 25. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američki filmski glumac TomCruise, gorljivi zagovornik i pripadnik scijentološke sekte, o kojojvoli govoriti kao o vjeri, u oštroj raspravi s novinarom američketv-mreže MSNBC u petak navečer žestoko se "obrušio" na psihijatrijskemetode liječenja psihofarmacima.
NEW YORK , 25. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američki filmski glumac Tom Cruise, gorljivi zagovornik i pripadnik scijentološke sekte, o kojoj voli govoriti kao o vjeri, u oštroj raspravi s novinarom američke tv-mreže MSNBC u petak navečer žestoko se "obrušio" na psihijatrijske metode liječenja psihofarmacima.

Cruise je i ranije kritizirao upotrebu antidepresiva u liječenju nekih psihičkih tegoba, javno kritizirajući izbor glumice Brooke Shield koja je nedavno priznala da je nakon postporođajne depresije uz pomoć psihijatra i antidepresiva izašla iz krize.

"Oduvijek sam se protivio primjeni psihijatrijskih metoda, čak i prije nego što sam pristupio scijentologiji, a kada sam počeo proučavati povijest psihijatrije, postajalo mi je sve jasnije zašto u nju ne vjerujem. Sada znam da je psihijatrija pseudo-znanost", rekao je glumac.

Novinar Matt Lauer kazao mu je kako poznaje mnogo ljudi kojima su razgovori s psihijatrom uz eventualno uzimanje nekih lijekova pomogli, pri čemu je naveo slučaj glumice Brooke Shields, Cruise je nadmoćno odgovorio: "Evo, u tomu je problem. Vama je povijest psihijatrije nepoznata, ali meni nije. Psihijatri samo maskiraju problem, a kemijska neravnoteža ne postoji", odgovorio je novinaru. "Puno je drugih metoda, poput primjerice, uzimanja vitamina, fizičke aktivnosti ..., a lijekovi nisu rješenje. Brooke sam poručio da je jednostavno pogrešno informirana, ne poznaje povijest psihijatrije, a ne poznajete je ni vi Matt."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙