FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osobni predmeti Marlona Branda na aukciji

NEW YORK, 24. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Osobni predmetihollywoodske legende Marlona Branda, od bilješki u scenarijima dolažnog krvavog prsta, sljedećeg će se tjedna naći na aukciji u NewYorku.
NEW YORK, 24. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Osobni predmeti hollywoodske legende Marlona Branda, od bilješki u scenarijima do lažnog krvavog prsta, sljedećeg će se tjedna naći na aukciji u New Yorku.

Više od 300 predmeta iz Brandove ostavštine koji će dati neke naznake o životu tog glumca izrazito nesklonog javno otkrivati svoj privatni život idući četvrtak će biti prodano u newyorškoj aukcijskoj kući Christie's.

Na aukciji će se naći mnogo scenarija i zabilješki, slika, odjeće i drugih predmeta iz Brandovih filmova, poput 36 stranica bilješki o filmu "Pobuna na brodu Bounty" u kojima Brando istražuje teme, zaplete i podtekst filma. Na prodaji je i poruka autora "Kuma" Maria Puza u kojem ovaj poziva Branda da preuzme glavnu ulogu u filmu.

Među ostalim predmetima na aukciji je i prepiska između Branda i Martina Luthera Kinga, redatelja "Kuma" Francisa Forda Coppole, pisca Jacka Kerouaca, Barbare Streisand i drugih ličnosti iz svijeta zabave.

Četiri kutije pune predmeta za izvođenja šala i čarobnjačkih trikova, poput lažnog odrezanog prsta, uravnotežuju Brandovu dramatičnost s njegovom sklonošću šali.

Na prodaju su i namještaj, glazbala, knjige, slike i karikature koje je Brando crtao. "Svjetovniji" predmeti uključuju Brandove vozačke dozvole kojima je istekla valjanost, stare kreditne kartice, nagrade koje je u mladosti dobio u ljetnim kampovima i medicinsku karticu koja upozorava na njegovu alergiju na penicilin.

Marlon Brando je umro prošle godine u srpnju u osamdesetoj godini života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙