FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčki sindikati pozvali na 24-javnih službi

ATENA , 24. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Najveći grčki sindikati pozvalisu u petak radnike u javnom prijevozu i djelatnike javnih službi na24-satni štrajk zbog kojega će danas oko stotinu letova u međunarodnojzračnoj luci u Ateni biti otkazano, a neće raditi ni atenski metro nidržavne željeznice, izvijestili su mediji.
ATENA , 24. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Najveći grčki sindikati pozvali su u petak radnike u javnom prijevozu i djelatnike javnih službi na 24-satni štrajk zbog kojega će danas oko stotinu letova u međunarodnoj zračnoj luci u Ateni biti otkazano, a neće raditi ni atenski metro ni državne željeznice, izvijestili su mediji.

U bolnicama će u petak raditi samo hitno osoblje, a štrajku su se pridružili i bankarski djelatnici. Sindikati od vlade zahtijevaju udvostručenje minimalne mjesečne plaće na 1.200 eura te odustajanje od ekstremnih ekonomskih reformi.

Vladajuća konzervativna vlada koja je na vlasti posljednjih 15 mjeseci odlučna je u namjeri da se pokrene novi val privatizacije, izmijeni dosadašnji sustav mirovina, nametnu neka nova radna pravila i produlji radno vrijeme trgovina. Članovi vlade smatraju da je iznimno važno provesti reforme u zemlji kako bi se stimulirala ekonomija koja je, prema mjerilima EU-a, već u deficitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙