FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stotinjak novih riječi u novom izdanju Le Petit Larousseu

PARIZ, 24. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Rječnik "Le Petit Larousse" 2006predstavljen je u četvrtak u Parizu i obuhvaća stotinjak novih riječikoje dolaze iz Belgije, Quebeca ili su anglosaksonskog porijekla, anajčešće su povezane s novim tehnologijama, okolišem i blagodatimaživljenja.
PARIZ, 24. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Rječnik "Le Petit Larousse" 2006 predstavljen je u četvrtak u Parizu i obuhvaća stotinjak novih riječi koje dolaze iz Belgije, Quebeca ili su anglosaksonskog porijekla, a najčešće su povezane s novim tehnologijama, okolišem i blagodatima življenja.

Ilustrirani "Le Petit Larousse" čija je deviza "podučavanje svih o svemu" prodan je u 57 milijuna primjeraka u svijetu od prvog pojavljivanja 1905. godine, objavio je izdavač.

Verzija za 2006. godinu obuhvaća 15 milijuna znakova, 59.000 općih imenica, 28.000 vlastitih imena i 5.000 ilustracija.

Prošle je godine rječnik donio 400 novih riječi i značenja. Izdanje za 2006. godinu donosi samo stotinjak novih riječi. Osim toga, više je poznatih ličnosti ušlo u rječnik poput begijske spisateljice Amelie Nothomb ili senegalskog kipara Usmana Sowa.

Nove riječi koje su našle svoje mjesto u "Le Petit Larousseu" su: blog (web site), bluetooth (bežična veza), coming out (otkrivanje svoje homoseksualnosti), cybercriminalite (cyber-kriminal), grunge (zanemaren stil), jet-ski, pesto, te mnoge druge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙