FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko izaslanstvo s MMF-om postiglo visok stupanj usuglašenosti

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatsko izaslanstvo s MMF-ompostiglo visok stupanj usuglašenosti
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatsko izaslanstvo s MMF-om postiglo visok stupanj usuglašenosti

HINA - Financijski servis

Hrvatsko izaslanstvo koje je vodio ministar financija Ivan Šuker razgovaralo je u Washingtonu s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o zaključenju prvog pregleda stand by aranžmana, korekcijama proračuna za ovu godinu i planovima hrvatske Vlade za strukturne reforme, te je postiglo visok stupanj usuglašenosti, priopćilo je u srijedu hrvatsko izaslanstvo.

Izaslanstvo je od ponedjeljka do srijede s MMF-om razgovaralo o zaključenju prvog pregleda stand by aranžmana koji je MMF odobrio Hrvatskoj u kolovozu 2004., a Šuker je predstavnicima MMF-a izložio ekonomsku politiku koju hrvatska Vlada namjerava voditi do kraja 2005., kaže priopćenje.

"U skladu s time raspravljalo se o korekcijama proračuna koje je Vlada najavila prošli tjedan kao i planovima Vlade na području strukturnih reformi", reklo je izaslanstvo u priopćenju nakon završetka razgovora.

Prema priopćenju, korekcije proračuna "imaju za cilj osigurati deficit opće države od 4,2 posto BDP-a u 2005. te nastavak konsolidacije javnih financija".

Istodobno, kako se navodi, "ubrzavanje procesa restrukturiranja javnih poduzeća, reforme u sustavu zdravstva i smanjivanje subvencija dodatno će osnažiti stabilnost proračuna i omogućiti dodatne uštede u proračunu za sljedeću godinu".

"Izaslanstvo je postiglo visok stupanj usuglašenosti s MMF-om i razgovori će se nastaviti", zaključilo je izaslanstvo u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙