FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Nakon afere s pištoljem u parlamentu možda izmjene pravila o ulasku

LJUBLJANA,14. lipnja(Hina) - Zbog priznanja jednog zastupnikaslovenskog parlamenta da je u zgradu mimo pravila unio pištoljpokrenuta je inicijativa da se izmijeni sadašnji pravilnik osigurnosti po kojemu zastupnici i drugi visoki državni dužnosnici nemoraju na ulazu proći provjeru na detektoru za metal.
LJUBLJANA,14. lipnja(Hina) - Zbog priznanja jednog zastupnika slovenskog parlamenta da je u zgradu mimo pravila unio pištolj pokrenuta je inicijativa da se izmijeni sadašnji pravilnik o sigurnosti po kojemu zastupnici i drugi visoki državni dužnosnici ne moraju na ulazu proći provjeru na detektoru za metal.

Glavni tajnik slovenskog parlamenta Lovro Lončar izjavio je da će se o izmjenama pravilnika i pravila o kućnom redu raspravljati nakon ocjene sektora za sigurnost slovenske policije.

Predsjednik parlamenta France Cukjati prijavio je policiji slučaj unošenja oružja u parlament nakon priznanja zastupnika Slovenske nacionalne stranke (SNS) Bogdana Baroviča da je to stvarno učinio. Barovič tvrdi da o propisu prema kojem je unošenje oružja u parlament zabranjeno bio nedovoljno informiran i da je pištolj za koji ima dozvolu unio kako ga ne bi morao ostaviti u nezaključanom automobilu na kojem je pokvarena brava.

Dva slovenska tabloida proteklih su dana objavila slike petorice zastupnika Slovenske nacionalne stranke (SNS) u pozama s pištoljima, ali svi osim Baroviča tvrde da nije točno da je slika napravljena u prostoriji njihova zastupničkog kluba u parlamentu. Neki su zastupnici oporbe zbog medijskog skandala oko tog pitanja postavili pitanje osobne sigurnosti u zgradi parlamenta i traže objašnjenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙