FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bogdanić: nije bilo izgreda na baletnoj probi

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Ravnatelj Baleta zagrebačkog HNKDinko Bogdanić zanijekao je danas na konferenciji za novinare da jebilo izgreda na prošlotjednoj baletnoj probi kad je, po pisanju nekihmedija, ravnatelj navodno zabranio rad sindikalnom povjereniku BaletaAlenu Gotalu.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Ravnatelj Baleta zagrebačkog HNK Dinko Bogdanić zanijekao je danas na konferenciji za novinare da je bilo izgreda na prošlotjednoj baletnoj probi kad je, po pisanju nekih medija, ravnatelj navodno zabranio rad sindikalnom povjereniku Baleta Alenu Gotalu.

Sindikat Baleta HNK zbog toga je slučaja prošli tjedan sazvao konferenciju za novinare na kojoj je zatražio Bogdanićevu suspenziju.

Bogdanić je istaknuo da je cijeli skandal bio isprovociran kako bi ga se smijenilo s mjesta ravnatelja Baleta, dodavši da je prošlotjedna baletna proba bila uobičajena i laž je da je na njoj bilo ikakvih psovanja i vrijeđanja članica Baleta.

Bogdanić je rekao kako je uvijek bio za suradnju s Gotalom kao sindikalnim povjerenikom te da je svim članovima Baleta izlazio ususret u svakoj prilici.

Istaknuo je kako ne dopušta neposluh, neprofesionalnost i neprimjereno ponašanje, dodavši kako je njegov rad najbolji pokazatelj uspjeha Baleta HNK u protekle tri sezone.

Naglasivši kako nema raskola u Baletu, izrazio je nezadovoljstvo što ne može pomoći najstarijim članovima Baleta koji su pred mirovinom, koje su, kako je reka, niske zbog neusklađenosti Zakona o mirovinama i Zakona o kazalištu.

S Bogdanićevim ocjenama složili su se baletni majstori Ostoja Janjanin i Iraida Lukašova, baletni prvaci Edina Pličanić i Nicolae Vascu. Bogdanića su poduprli i brojni članovi Baleta nazočni na konferenciji te dugogodišnje kostimografkinje u Hrvatskom narodnom kazalištu Ika Škomrlj i Diana Kosec-Bourek.

(Hina) xta yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙