FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Balet HNK iz Zagreba gostovao u Skopju

SKOPJE, 9. lipnja 2005. (Hina) - Balet Hrvatskoga narodnog kazališta izZagreba gostovao je sinoć u Skopju s predstavom "Tramvaj zvan čežnja"skladatelja Mladena Tarbuka, u koreografiji i režiji Dinka Bogdanića.
SKOPJE, 9. lipnja 2005. (Hina) - Balet Hrvatskoga narodnog kazališta iz Zagreba gostovao je sinoć u Skopju s predstavom "Tramvaj zvan čežnja" skladatelja Mladena Tarbuka, u koreografiji i režiji Dinka Bogdanića.

U prepunoj dvorani Makedonskoga narodnog teatra nastup cijeloga ansambla, naročito tumača glavnih uloga Edine Pličanić u ulozi Blanche te Tomislava Petranovića i Ersilije Nikpalj u ulogama Stanleya i Stelle Kowalski, oduševili su skopsku publiku, koja ih je nagradila dugotrajnim pljeskom.

Libreto i dramaturšku obradbu teksta američkog pisca Tennesseeja Williamsa za baletnu predstavu priredila je Sanja Ivić. Scenografiju i kostime izradile su Dinka Jeričević i Đenisa Pecotić.

Balet HNK u Skopju uzvratio je u okviru razmjene ansambala kazališnih kuća gostovanje nakon nastupa skopskoga baletnog ansambla u travnju u Zagrebu s predstavom "Ohridska robinja Tašula".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙