FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 23. lipnja

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 23. lipnja.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 23. lipnja.

ZAGREB - Sjednica Vlade RH na kojoj bi se mogle utvrditi mjere za poticanje razvoja i poboljšanje prilika u kožarskoj, tekstilnoj i obućarskoj industriji. To je, naime, jedan od prijedloga koji je poslan pred uži kabinet koji se sastaje prije Vlade, a koji će utvrditi konačan dnevni red. Užem kabinetu poslan je i prijedlog o davanju suglasnosti Hrvatskim autocestama za visinu cestarina, zatim izmjene Zakona o strancima, izvješće o provedbi programa izgradnje hladnjača itd. U Banskim dvorima još nisu mogli potvrditi hoće li se pred užim kabinetom naći i rebalans ovogodišnjega državnog proračuna, (Vlada RH, Trg Sv. Marka 2, 12 sati).

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić dodijelit će, na svečanoj ceremoniji, odlikovanja i priznanja u prigodi Dana državnosti, (Ured Predsjednika, Pantovčak 241, 11 sati).

KRAPINA - Na sjednici krapinsko-zagorske Županijske skupštine birat će se novi župan, a kandidatkinje s liste SDP-HNS-LS-HSS-HSU su Sonja Borovčak (SDP) i Vlasta Hubicki (HSS) koje bi trebale podijeliti četverogodišnji mandat, dok će im protukandidat biti predsjednik zagorskog HDZ-a Milivoj Škvorc. Inače, Sonju Borovčak prošlog tjedna je za predsjednicu Skupštine podržala većina vijećnika na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine. Po broju mandata u skupštini najbrojniji je HDZ s 18 vijećnika, slijede SDP-HNS-LS sa 15, HSS sa devet, ZDS-HSLS pet te HSU s četiri vijećnika, (Mala dvorana Pučkog učilišta, 9 sati).

ZAGREB - Obnova "Oltara domovine" na Medvedgradu tema je dvaju konferencija za novinare. U zagrebačkom Gradskom poglavarstvu o tome će govoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ravnatelj Muzeja grada Zagreba Vinko Ivić, predstavnici Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode i drugi, (Gradsko poglavarstvo, dv.372, 12 sati), a u Muzeju Mimara konferenciju za novinare prije će održati autor spomenika Kuzma Kovačić, (11 sati).

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Ivica Račan će na konferenciji za novinare govoriti o ciljevima i razlozima održavanja izvještajno- tematske konvencije SDP-a sazvane za 26. lipnja, (sjedište SDP-a, Iblerov trg 9, 12 sati).

VUKOVAR - Konferencija za novinare u povodu završetka izobrazbe polaznika svih škola i učilišta za potrebe Oružanih snaga RH održat će se u Vukovaru, uoči središnje svečanosti Dana državnosti 25. lipnja. O tome će govoriti zapovjednik Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku "Petar Zrinski" general bojnik Mirko Šundov, zapovjednik 3. korpusa Hrvatske kopnene vojske general Zvonko Peternel i načelnik Uprave za obuku i školstvo Glavnog stožera OS RH brigadni general Drago Matanović, (Hotel "Lav", 12 sati).

ZAGREB - Konferenciju za novinare o događajima i stanju u Baletu HNK u Zagrebu sazivaju prvaci, solisti i članovi ansambla Baleta HNK koji se ne slažu s potezima predstavnika sindikata, (foyer HNK, 13 sati).

ZAGREB - Zatvaranje 29. Dana satire u Satiričkom kazalištu "Kerempuh", uz izvedbu predstave sarajevskog ratnog teatra Sartre "Doktor Šuster" u režiji Zijaha Sokolovića, (Kazalište "Kerempuh" Ilica 31, 20 sati).

ZAGREB - Konferenciju za novinare Hrvatskog centra P.E.N.-a o zaključcima sa 71. Svjetskog P.E.N. kongresa održanog na Bledu od 14. do 21. lipnja, (Basaričekova 24, 12 sati).

RIJEKA - Otvaranje 2. festivala "Riječke ljetne noći". Na prostoru ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) "Ivana pl. Zajca" nastupit će britansko ulično kazalište "Avanti display" s predstavom "Hydromania!". Festival će trajati do 26. srpnja, a na programu su neke od najboljih predstava riječkog HNK-a proteklih sezona te dramske i glazbene praizvedbe i premijere. Organizatori festivala "Riječke ljetne noći" su HNK "Ivana pl. Zajca", Grad Rijeka i Turistička zajednica Grada Rijeke (21,30 sati)

OSIJEK - Premijera baleta Krešimira Baranovića "Licitarsko srce" u osječkom HNK, (HNK, 21 sat).

OSIJEK - Svečano otvorenje Međunarodnog kazališnog festivala na njemačkom jeziku bit će u Dječjem kazalištu u Osijeku, (18 sati).

Dežurni urednici na desku:

prijepodne: Serđo Obratov

poslijepodne: Dubravka Dadić

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙