FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezaposlenost u Slovačkoj najniža u proteklih devet godina

BRATISLAVA, 7. lipnja 2005. (Hina/TASR) - Prema preliminarnim podacimaslovačkog vladinog centra za zapošljavanje, stopa nezaposlenosti međuonima koji aktivno traže posao pala je u svibnju na 11,38 posto,najnižu razinu od 1996, objavio je ministar rada, socijalnih pitanja iobitelji Ludovit Kanik.
BRATISLAVA, 7. lipnja 2005. (Hina/TASR) - Prema preliminarnim podacima slovačkog vladinog centra za zapošljavanje, stopa nezaposlenosti među onima koji aktivno traže posao pala je u svibnju na 11,38 posto, najnižu razinu od 1996, objavio je ministar rada, socijalnih pitanja i obitelji Ludovit Kanik.

Prema riječima Kanika, stopa nezaposlenosti trebala bi za mjesec ili dva pasti ispod 11 posto. "Slovačka se treba približiti europskom prosjeku. Ovo predstavlja značajan pomak u odnosu na situaciju prije dvije ili tri godine", dodao je.

Njegovo ministarstvo, u sklopu kojeg se nalazi centar za zapošljavanje, zabrinuto iščekuje hoće li se preliminarni podaci poklopiti s onima statističkog ureda koji svoje podatke namjerava objaviti u roku nekoliko dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙