FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Iraku novi napadi autobombama

BAGDAD/ARBIL, 20. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Početak radnog tjedna uIraku obilježio je nastavak pobunjeničkih napada autobombama u kojimaje, prema dosad utvrđenim podacima, poginulo najmanje petnaest osoba,a desetine su ranjene.
BAGDAD/ARBIL, 20. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Početak radnog tjedna u Iraku obilježio je nastavak pobunjeničkih napada autobombama u kojima je, prema dosad utvrđenim podacima, poginulo najmanje petnaest osoba, a desetine su ranjene.

Pobunjenici su digli u zrak autobombu i potom zapucali na iračke vojnike i policajce u Bagdadu, ubivši pritom njih pet i ranivši 20-oricu, objavila je američka vojska.

Do napada je došlo nedugo nakon što su se američki vojnici u zoru našli pod paljbom militanata u blizini policijske postaje u četvrti Baya.

"Kada je iračka patrola odgovorila na napad, teroristi su detonirali autobombu ubivši četvoricu i ranivši još četiri vojnika", stoji u priopćenju američke vojske.

Iračka jedinica ponovno je uzvratila paljbom i u razmjeni vatre poginuo je još jedan vojnik, a 15-orica su ozlijeđena.

Istovremeno, bombaš samoubojica digao je u zrak svoje vozilo među okupljenim pripadnicima iračkih snaga sigurnosti u gradu Arbilu na sjeveru zemlje. U napadu je, prema podacima gradske uprave, poginulo najmanje deset novaka, a više od 50 ih je ranjeno, većinom teško.

Očevici prenose da je bombaš samoubojica dovezao svoje vozilo iz obližnje zgrade na nogometno igralište gdje se okupilo više od 200 novaka koji su željeli pristupiti iračkim snagama sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙