FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Operacija "Munja" daje prve rezultate u Bagdadu

BAGDADOperacija "Munja" daje prve rezultate u BagdaduBAGDAD, 3. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Operacija "Munja" pokrenuta unedjelju dala je prve rezultate u Bagdadu gdje je broj atentatasmanjen, iako se nasilje u petak nastavilo na sjeveru zemlje.
BAGDAD, 3. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Operacija "Munja" pokrenuta u nedjelju dala je prve rezultate u Bagdadu gdje je broj atentata smanjen, iako se nasilje u petak nastavilo na sjeveru zemlje.

Od nedjelje je broj atenata bitno manji u Bagdadu u usporedbi s prethodnim posebno krvavim tjednima.

"Od početka operacije uhićeno je više od 700 terorista i 28 je ubijeno, a zaplijenjene su ogromne količine oružja", rekao je u četvrtak jedan neimenovani dužnosnik ministarstva unutrašnjih poslova.

"U napadima je ubijeno 28 osoba", rekao je taj dužnosnik koji je precizirao da operacija "nije vremenski ograničena".

U operaciji u kojoj je sudjelovalo 40.000 vojnika i policajca postavljeno je oko 675 kontrolnih točaka u i oko Bagdada, podijeljenog u 22 sektora.

Iračke snage su uz podršku američkih vojnika u noći izvele brojne napade kako bi spriječile napade pobunjenika i otkrili mreže koje pripremaju atentate automobilima-bombama.

Pobunjenici su se u petak ipak uspjeli provući i izvesti jedan atentat u Bagdadu. Četiri osobe su ranjene u eksploziji automobila-bombe sredinom dana na zapadu grada, prema podacima ministarstva unutrašnjih poslova. Atentat je bio usmjeren na konvoj američke vojske koji je neozlijeđen.

Pod pritiskom Bagdada pobunjenici su premjestili napade na sjever zemlje gdje je deset osoba ubijeno i 12 ranjeno u napadu u četvrtak navečer u samoubilačkom atentatu automobilom-bombom blizu Balada, 70 km sjeverno od Bagdada, prema američkoj vojsci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙