FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radikali prozivaju ministricu zbog hrvatskog podrijetla

SUBOTICA, 20. lipnja 2005. (Hina) - Dužnosnici Srpske radikalne stranke(SRS) haškog optuženika Vojislava Šešelja nastavljaju napade nasrbijansku ministricu poljoprivrede Ivanu Dulić Marković zbog njezinahrvatskog podrijetla, a najnoviji je napad tvrdnja da joj je otac bioutemeljitelj HDZ-a u Subotici.
SUBOTICA, 20. lipnja 2005. (Hina) - Dužnosnici Srpske radikalne stranke (SRS) haškog optuženika Vojislava Šešelja nastavljaju napade na srbijansku ministricu poljoprivrede Ivanu Dulić Marković zbog njezina hrvatskog podrijetla, a najnoviji je napad tvrdnja da joj je otac bio utemeljitelj HDZ-a u Subotici.

Visoka dužnosnica SRS-a Gordana Pop-Lazić izjavila je u emisiji na jednoj beogradskoj TV postaji da je otac ministrice Ivane Dulić Marković osnovao ogranak HDZ-a u Subotici.

Za stranku G 17 plus, čija je članica Ivana Dulić Marković, to je zlonamjeran i klevetnički pokušaj diskreditiranja ministrice, njezine obitelji i same stranke.

G 17 plus upozorio je građane Srbije da je "govor mržnje, neistine i šovinizma koji širi SRS jednom već stvorio okružje koje je uzrokovalo mržnju, ratove i patnje velikog broja građana".

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić izjavio je za Hinu da HDZ nikada nije imao ogranak u Subotici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙