FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: lijevi centar najavio predizbore za premijerskog kandidata

RIM, 20. lipnja 2005. (Hina/AR) - Talijanska koalicija lijevog centraodržat će predizbore za kandidata za premijera na parlamentarnimizborima koji će se u Italiji održati na proljeće godine 2006.,odlučeno je u ponedjeljak na sastanku čelnika Unije, koalicije kojojje na čelu Romano Prodi.
RIM, 20. lipnja 2005. (Hina/AR) - Talijanska koalicija lijevog centra održat će predizbore za kandidata za premijera na parlamentarnim izborima koji će se u Italiji održati na proljeće godine 2006., odlučeno je u ponedjeljak na sastanku čelnika Unije, koalicije kojoj je na čelu Romano Prodi.

"Primarie", to jest stranački izbori za premijerskoga kandidata, održat će se 8. i 9. listopada, najavio je čelnik Talijanskih komunista, stranke u koaliciji lijevog centra, Oliviero Diliberto na kraju sastanka Unije. Na posebnom sastanku odlučit će se o načinu glasovanja i pojedinostima vezanim uz organizaciju.

Oliviero Diliberto je rekao kako to, po njegovu mišljenju, nije potrebno jer se već zna da će kandidat biti Romano Prodi, bivši predsjednik Europske komisije.

Sastanak čelnika Unije trebao je učvrstiti koaliciju uoči priprema za dugu predizbornu promidžbu, koja je zapravo već neslužbeno počela. I desni centar nastoji učvrstiti koaliciju, a njezin čelnik i premijer Silvio Berlusconi ustrajava na jedinstvenoj stranci. No, Berlusconijevi saveznici ne prihvaćaju najbolje njegov plan. Čelnik Sjeverne lige Umberto Bossi čak je rekao kako jedinstvena stranka već postoji, te da je to Sjeverna liga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙