FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan Peti zagrebački aeromiting

ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Kao najveća zagrebačka zrakoplovnamanifestacija u godini, u subotu je na Savskom nasipu blizu "Kockice"održan Peti zagrebački aeromiting na kojem su sudjelovali zrakoplovi,zmajevi, helikopteri i jedrilice iz Hrvatske i inozemstva.
ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Kao najveća zagrebačka zrakoplovna manifestacija u godini, u subotu je na Savskom nasipu blizu "Kockice" održan Peti zagrebački aeromiting na kojem su sudjelovali zrakoplovi, zmajevi, helikopteri i jedrilice iz Hrvatske i inozemstva.

U dvosatnom programu pojedinačno i u formacijama izvedeni su akrobatski manevri, poput valjka, prebacivanja preko krila, naglog penjanja i izvijanja, petlje i brišućeg leta na maloj visini.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo Pilatusom i Migom 21 izvelo je nekoliko akrobatskih figura, a kao pozdrav publici i brišući nalet iznad Save. Nekoliko desetaka tisuća građana moglo je vidjeti i nastupe padobranaca.

Zagrebački aeromiting, koji se po mnogima svrstao u kultnu zrakoplovnu manifestaciju, okupio je sportsko zrakoplovstvo Hrvatske, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, zrakoplovstvo specijalnih postrojba MUP-a i akrobatsko zrakoplovstvo.

Ove godine prvi su put nastupile akrobatske skupine iz Austrije i Slovenije, a najbrojniji su bili švedski, američki i švicarski zrakoplovi.

Aeromiting je organizirao Zagrebački zrakoplovni savez, a održan je pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙