FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Križevcima održano peto natjecanje u spremanju sjenaže

KRIŽEVCI, 18. lipnja 2005. (Hina) - Peto državno natjecanje u spremanjusjenaže u plastične bale održano je danas na livadama Visokogagospodarskog učilišta u Križevcima.
KRIŽEVCI, 18. lipnja 2005. (Hina) - Peto državno natjecanje u spremanju sjenaže u plastične bale održano je danas na livadama Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima.

Natjecatelji 22-ju ekipa poljodjelaca iz sedam županija te učenici križevačke Srednje gospodarske škole trebali su što brže i što kvalitetnije izraditi bale sijena i omotati ih zaštitnom plastičnom folijom kako bi se sačuvale hranidbene vrijednosti za goveda.

Dr. Ivan Katalinić, ravnatelj Hrvatskoga zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, glavnog organizatora natjecanja, tom je prigodom rekao kako je to jedinstveno natjecanje takve vrste u svijetu. Istaknuo je i da je zahvaljujući kvalitetnijoj ishrani ove godine povećana proizvodnja mlijeka oko 12 posto.

Kristalnu vazu organizatora i prigodne nagrade osvojili su Tomislav Stručić i Zoran Piškorić iz Treme Osuđeva, sela u općini Svetome Ivanu Žabnu, ispred Franje Barčana i Gorana Međimorca iz Cepidlake, također u toj općini, a treći je bio Mladen Sabljak iz Pitomače.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Koprivničko-križevačke županije i Križevaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙