FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američkim natjecanjem u pravopisu dominirala djeca imigranata

WASHINGTON, 3. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Na američkom nacionalnomnatjecanju u pravopisu održanom u četvrtak u Washingtonu pobijedio je13-godišnji Anurag Kashyap, stanovnik Kalifornije indijskogpodrijetla, a i tri sljedeća kandidata po uspješnosti također supodrijetlom s indijskog potkontinenta, priopćili su organizatori.
WASHINGTON, 3. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Na američkom nacionalnom natjecanju u pravopisu održanom u četvrtak u Washingtonu pobijedio je 13-godišnji Anurag Kashyap, stanovnik Kalifornije indijskog podrijetla, a i tri sljedeća kandidata po uspješnosti također su podrijetlom s indijskog potkontinenta, priopćili su organizatori.

Kashyap je pobijedio u finalu 78. Scripps Howard National Spelling Bee, organiziranom u dva dana, na kojem je sudjelovalo 273 kandidata od 9 do 14 godina starosti. Drugo mjesto zauzeo je Samir Patel (11) iz Colleyvillea u Teksasu, a treće Aliya Deri (13) iz Pleasantona u Kaliforniji.

Kashyap je osvojio prvu nagradu pravilno napisavši glazbeni termin "appoggiature".

Dirnut do suza, s natjecanja je otišao s nagradama vrijednim gotovo 30 tisuća dolara, među kojima školskom stipendijom od 5000 dolara i knjigama.

Jedinac iz San Diega, čiji su roditelji otac znanstvenik i majka domaćica, prošle je godine na natjecanju zauzeo 47. mjesto.

Natjecanje, jako popularno u SAD-u, pokrenuo je 1925. godine dnevnik Midwest.

Finalisti se penju na pozornicu jedan po jedan i daje im se riječ koju moraju sricati. I najmanja pogreška dovodi do eliminacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙