FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija bez novina na kioscima

RIM, 18. lipnja 2005. (Hina/AR) - Italija je u subotu bez dnevnihlistova na kioscima zbog štrajka novinara koji traže većuprofesionalnu zaštitu i početak pregovora s izdavačima o novimnacionalnim radnim ugovorima, koji se već godinama nisu mijenjali.
RIM, 18. lipnja 2005. (Hina/AR) - Italija je u subotu bez dnevnih listova na kioscima zbog štrajka novinara koji traže veću profesionalnu zaštitu i početak pregovora s izdavačima o novim nacionalnim radnim ugovorima, koji se već godinama nisu mijenjali.

U subotu je na kioscima bilo samo nekoliko manje važnih listova, koji imaju drugačiju unutarnju organizaciju i novinari u njima nisu povezani sa sindikatima. Tako je izašao list Giornale u vlasništvu Paola Berlusconija, brata premijera Silvija, kao i rimski Tempo, desno orijentiran.

Inače u petak su u štrajku bili svi novinari u agencijama, dnevnim i periodičkim listovima, u redakcijama web stranica u internetu i novinari ureda za informiranje.

Novinari radija i televizije, kako privatnih postaja tako i javne televizije RAI, štrajkat će 20. lipnja. Na štrajk je pozvao Nacionalni savez novinara (FNSI) zbog prosvjeda jer nisu počeli pregovori o obnovi nacionalnog radnog ugovora, te za zaštitu novinarskog položaja i profesionalne neovisnosti.

"Štrajkamo za obranu prava i plaća novinara, za jamčenje zaštite i profesionalnog dostojanstva tisuće suradnika koji su danas bez te zaštite, te za formalno otvaranje pregovora o radnim ugovorima koje predviđa državni zakon", priopćio je sindikat novinara, a izdavači drže kako je od "2000. godine do danas broj novinara u stalnom radnom odnosu povećan za 10 posto".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙