FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski novinari u jednodnevnom štrajku

RIM, 17. lipnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski novinari stupili su upetak u 24-erosatni štrajk tako da u subotu na kioscima neće bitinovina.
RIM, 17. lipnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski novinari stupili su u petak u 24-erosatni štrajk tako da u subotu na kioscima neće biti novina.

Od sedam sati ujutro do subote u sedam sati štrajkaju svi novinari u agencijama, dnevnim i periodičkim listovima, u redakcijama web stranica u internetu, a novinari radija i televizije, i privatnih postaja i javne televizije RAI, štrajkat će 20. lipnja. Na štrajk je pozvao Nacionalni savez novinara (FNSI) prosvjedujući zbog odgađanja pregovora o obnovi nacionalnog radnog ugovora i zaštite novinarskog položaja.

"Štrajkamo za obranu prava i plaća novinara, za jamčenje zaštite i profesionalnog dostojanstva tisuće suradnika koji su danas bez te zaštite, te za formalno otvaranje pregovora o radnim ugovorima koje predviđa državni zakon", stoji u priopćenju FNSI.

Savez talijanskih izdavača (FIEG) odgovara kako je od "2000. godine do danas broj novinara u stalnom radnom odnosu povećan za 10 posto", te da su učinjeni veliki koraci naprijed prema poboljšanju informiranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙