FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novinari RAI-a u štrajku

RIM, 4. lipnja 2005. (Hina) - Nivinari talijanske javne televizije RAInalaze se u subotu u štrajku prosvjedujući protiv "rasparčavanja izapostavljanja važne državne uslužne ustanove".
RIM, 4. lipnja 2005. (Hina) - Nivinari talijanske javne televizije RAI nalaze se u subotu u štrajku prosvjedujući protiv "rasparčavanja i zapostavljanja važne državne uslužne ustanove".

Sindikat novinara RAI-a (Usigrai) kao primjer zapostavljanja važnosti državne ustanove spominje činjenicu da RAI nije otkupio sva prava emitiranja svih utakmica svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. Sva prava je otkupila privatna televizija sky-tv koja gledateljima naplaćuje gledanje svake utakmice.

Do sada je nogometna prvenstva uvijek prenosio RAI. Uprava RAI-a je rekla da je otkup svih prava bio preskup ali da će "emitirati 25 najvažnijih utakmica svjetskog nogometnog prvenstva, među kojima sve utakmice talijanske reprezentacije".

Novinari su u subotu osigurali objavljivanje samo kratkih vijesti i to u 8, 11, 14, 18 i 21 sati, a večerašnje nogometna utakmica između Norveške i Italije bit će prenošena samo slikovno bez novinarskih komentara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙