FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Forbes: Oprah najmoćnija zvijezda

NEW YORK, 17. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Američka kraljica talkshowa Oprah Winfrey najmoćnija je zvijezda prema listi 100 najmoćnijihslavnih osoba, koju je u četvrtak objavio američki magazin Forbes.
NEW YORK, 17. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Američka kraljica talk showa Oprah Winfrey najmoćnija je zvijezda prema listi 100 najmoćnijih slavnih osoba, koju je u četvrtak objavio američki magazin Forbes.

Oprah je, popevši se s trećeg mjesta, s čela te liste istisnula prošlogodišnju najmoćniju zvijezdu, redatelja "Pasije" Mela Gibsona. Golf zvijezda Tiger Woods je i ove godine zadržao drugo mjesto, dok je Gibson pao na treće.

Forbes pojašnjava kako pri izradi ove 'moćna' lista najviše 'težine' daje zaradi zvijezda unazad godinu dana, ali utjecaja ima i njihova popularnost, odnosno pojavljivanje na Internetu, u press-clipinzima, na naslovnim stranicama časopisa te u radio i TV emisijama.

Winfrey, koju svakog tjedna gleda 30 milijuna gledatelja u Sjedninjenim Državama, a čiji se talk show prikazuje u 112 zemalja svijeta, sa 225 milijuna dolara zarađenih unazad godinu dana nalazi se na drugom mjestu po zaradi.

Gibson, koji je profitirao od DVD izdanja 'Pasije', je zaradio 185 milijuna dolara, dok je Woods nagradama na golf turnirima i od reklama zaradio 87 milijuna dolara.

Po zaradi se na prvom mjestu nalazi George Lucas, redatelj i producent "Ratova zvijezda", koji se na listi najmoćnijih zvijezda nalazi na četvrtom mjestu.

Među prvih deset najmoćnijih nalaze se još i košarkaška zvijezda Shaquille O'Neill na petom mjestu, redatelj Steven Spielberg je šesti, a slijede glumac Johnny Depp, pop zvijezde Madonna i Elton John te glumac Tom Cruise.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙