FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan parastos za četnike i civile ubijene 1945.

LJUBLJANA,16. lipnja 2005.(Hina) - Stotinjak Srba i Crnogoracasudjelovalo je u četvrtak u blizini Kamniške Bistrice na parastosu -vjerskom obredu za pripadnike četničkih postrojba koji su poginuli natome mjestu nakon Drugoga svjetskog rata. (Hina) xfl ybs
LJUBLJANA,16. lipnja 2005.(Hina) - Stotinjak Srba i Crnogoraca sudjelovalo je u četvrtak u blizini Kamniške Bistrice na parastosu - vjerskom obredu za pripadnike četničkih postrojba koji su poginuli na tome mjestu nakon Drugoga svjetskog rata.

Metropolit crnogorsko-primorske eparhije Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohije Radović pročitao je imena oko tisuću žrtava koje su nakon predaje 1945., po navodima udruge "Doznat ćemo istinu", na tom mjestu ubili crnogorski partizani. Radović je ustvrdio kako je na području Slovenije 1945. pobijeno oko 20.000 ljudi koji su se iz Crne Gore uputili "na put bez povratka", a među njima su bili i civili.

Srpsko-crnogorski književnik Matija Bećković pročitao je nakon mise zadušnice svoju pjesmu "Vojska bez groba". On i predsjednik udruge "Doznat ćemo istinu" Dušan Niklanović zahvalili su slovenskim vlastima što su im, kao i prošle godine, omogućile da se održi parastos.

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙