FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Straw: EU nastavlja s proširenjem

BRUXELLES,16. lipnja 2005.(Hina) - Britanski ministar vanjskih poslovaJack Straw izjavio je u četvrtak u Bruxellesu da EU ostaje pri svojimplanovima za proširenje.
BRUXELLES,16. lipnja 2005.(Hina) - Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw izjavio je u četvrtak u Bruxellesu da EU ostaje pri svojim planovima za proširenje.

"Mi smo privrženi proširenju. Rumunjski premijer je u srijedu u Europskom parlamentu izrazio zahvalnost na našoj privrženosti nastavku procesa pristupanja Bugarske i Rumunjske, otvaranju pregovora s Turskom i, ako se ostvari puna suradnja s Haškim sudom, također i s Hrvatskom", rekao je Straw skupini novinara u Bruxellesu, gdje sudjeluje na summitu EU-a.

Velika Britanija 1. srpnja preuzima od Luksemburga rotirajuće predsjedništvo EU-a.

Na summitu EU-a, koji je počeo u četvrtak poslije podne, nije predviđena rasprava o proširenju. Prema prijedlogu zaključaka za summit, koji je usuglašen početkom tjedna na sastanku ministara vanjskih poslova, europski čelnici trebali bi izraziti privrženost svojim odlukama iz prosinca prošle godine, kada je odlučeno da se otvore pregovori s Hrvatskom i Turskom pod određenim uvjetima te ponoviti zaključke sa solunskog summita iz lipnja 2003. kada je EU zajamčila europsku perspektivu zemljama zapadnog Balkana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙