FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Straw: Hamas i dalje na EU-ovu popisu terorističkih grupa

RAMALLAH , 8. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Pokret Hamas ostat će napopisu terorističkih skupina EU-a dok "riječima i djelima" ne dokažeda više ne podupire terorizam, rekao je u srijedu u Ramallahubritanski ministar vanjskih poslova Jack Straw koji je ondje doputovaou službeni posjet.
RAMALLAH , 8. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Pokret Hamas ostat će na popisu terorističkih skupina EU-a dok "riječima i djelima" ne dokaže da više ne podupire terorizam, rekao je u srijedu u Ramallahu britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw koji je ondje doputovao u službeni posjet.

Odgovarajući novinarima na konferenciji održanoj nakon sastanka s palestinskim čelnicima, Straw je također istaknuo kako se EU-ova odluka neće promijeniti dok Hamas ne povuče izjave i stajališta o postojanju izraelske države.

Britanski je ministar potvrdio da su s dužnosnicima Hamasa na okupiranim teritorijima kontaktirali britanski dužnosnici, no pripadnici Hamasa odbili su pozive da polože oružje.

Prije Strawovih današnjih izjava glasnogovornik Hamasa Mushir al-Masri novinarima je u Gazi kazao kako pripadnici pokreta neće predati oružje niti namjeravaju prekinuti "oružanu borbu" sve dok se nastavi izraelska okupacija palestinskih teritorija. "Hamas želi mir ili primirje s Izraelom, no uzvratit će na cionističke zločine protiv palestinskog naroda", rekao je Al-Masri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙