FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumsfeld: Al-Jazeera ohrabruje militante

SINGAPUR-SAD-IRAK-AL-JAZEERARumsfeld: Al-Jazeera ohrabruje militanteSINGAPUR, 4. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki ministar obraneDonald Rumsfeld je u subotu, govoreći na godišnjoj konferencijiMeđunarodnog instituta za strateške studije, optužio arapskusatelitsku televiziju Al-Jazeeru da emitiranjem snimaka smaknućastranaca u Iraku ohrabruje islamske militantne skupine.
SINGAPUR, 4. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Američki ministar obrane Donald Rumsfeld je u subotu, govoreći na godišnjoj konferenciji Međunarodnog instituta za strateške studije, optužio arapsku satelitsku televiziju Al-Jazeeru da emitiranjem snimaka smaknuća stranaca u Iraku ohrabruje islamske militantne skupine.

"Da živite na Bliskom istoku i svaki dan gledate Al-Jazeeru, čak i da ste Amerikanac, počeli biste se pitati što je tu krivo. Ali, nije Amerika kriva. Krivi su ljudi koji se pojavljuju na televiziji i pritom ljudima odrubljuju glave", kazao je Rumsfeld.

Prema njegovim riječima, "televizijske mreže koje to prenose promiču terorizam".

Uredi Al-Jazeere u Kabulu i Bagdadu bili su na meti američkog bombardiranja tih gradova, no vlada u Washingtonu tvrdi da je to puki slučaj.

Spomenuta arapska televizija u više je navrata emitirala snimke smaknuća otetih stranaca ili njihova preklinjanja da njihove vlade povuku vojnike iz Iraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙