FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarska županija 23. lipnja otvara svoj ured u Bruxellesu

PULA, 15. lipnja 2005. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić nadanašnjoj je konferenciji za novinare istaknuo da je otvaranježupanijskog ureda 23. lipnja u Bruxellesu izniman događaj za Istru,jer će ured biti od velike važnosti za gospodarstvo Istre, njezinukulturu i znanost, ali i za daljnju političku afirmaciju županije.
PULA, 15. lipnja 2005. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare istaknuo da je otvaranje županijskog ureda 23. lipnja u Bruxellesu izniman događaj za Istru, jer će ured biti od velike važnosti za gospodarstvo Istre, njezinu kulturu i znanost, ali i za daljnju političku afirmaciju županije.

Istarska županija prva je regija s prostora jugoistočne Europe koja će imati svoj ured u Bruxellesu, u kojemu takve urede ima oko 300 europskih regija i gradova.

Naš će ured biti promotor i servis i za ostale hrvatske regije, a znatno će pridonijeti i integraciji Hrvatske u Europsku uniju, kazao je Jakovčić.

Ured Istarske županije bit će u zgradi talijanske regije Friuli Venezia-Giulia, a najam ureda, kao i ostali zajednički troškovi, Istarsku će županiju godišnje stajati oko 10 tisuća eura.

U uredu će za sada raditi jedna osoba Loredana Šverko, koja u Županiji radi deset godina na programima međunarodne suradnje.

Župan Jakovčić na današnjoj je redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinare još jednom izrazio zadovoljstvo potpisanim Sporazumom o izgradnji nove pulske Opće bolnice, koji je prošloga petka potpisao s ministrom zdravstva Nevenom Ljubičićem. Najavio je osnivanje odbora za izgradnju bolnice, u kojemu bi Vlada imala tri, a Županija dva člana.

"S premijerom Sanaderom dogovorio sam i povećanje okvirnog iznosa za izgradnju nove bolnice. Tako je taj iznos povećan s 400 na 450 milijuna kuna. Država će u izgradnji i dalje participirati s 350 milijuna, dok će se udio županije povećati s 50 na 100 milijuna kuna", kazao je Jakovčić.

Komentirajući potpisivanje Sporazuma o izbjegavanju incidenata na moru, a koji su u petak na Brijunima potpisali ministri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije, ustvrdio je kako je to odličan potez dvojice premijera Sanadera i Janše.

"To je početak smirivanja tenzija u Savudrijskoj vali i čini mi se da su taj dokument dobro prihvatili i hrvatski i slovenski ribari", ocijenio je istarski župan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙