FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija šokirana: U tjedan dana 46 vojnika poginulo izvan borbi

MOSKVA, 15. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Ruski su mediji u srijedu u šokunakon što je vojno tužiteljstvo objavilo podatke o 46 poginulihvojnika u posljednjih tjedan dana u raznim incidentima koji nisupovezani s borbenim aktivnostima.
MOSKVA, 15. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Ruski su mediji u srijedu u šoku nakon što je vojno tužiteljstvo objavilo podatke o 46 poginulih vojnika u posljednjih tjedan dana u raznim incidentima koji nisu povezani s borbenim aktivnostima.

"Društvo je šokirano brojkom od 46 poginulih vojnika izvan borbi u tjedan dana", piše dnevnik "Nezavisimaja Gazeta".

"Smrtonosne statistike" naslov je u dnevniku "Rosijskaja Gazeti". "U samo tjedan dana ruske oružane snage su izgubile 46 vojnika i to izvan borbi", piše taj list.

"46 vojnika. To je broj mrtvih vojnika u samo tjedan dana", ističe dnevnik "Novije Izvestia". "Takva brojka poginulih vojnika u mirnodopsko vrijeme može bez pretjerivanja biti ocijenjena katastrofom", dodaje taj list.

Radio postaja Odjek Moskve također se osvrnuo na ovu informaciju, inače rijetku jer vlasti najčešće prešućuju gubitke u vojsci, posebice u Čečeniji gdje su žrtve svakodnevne.

Vojno tužiteljstvo će se, nakon objavljivanja podataka u utorak, sastati u srijedu kako bi ispitalo razloge ovolikog broja mrtvih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙