FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinac ubijen u Gazi u sukobu s izraelskom vojskom

JERUZALEM, 20. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelske snage ubile suu petak najmanje jednoga naoružanog Palestinca koji je pucao nažidovsko naselje na jugu pojasa Gaze, priopćila je izraelska vojska.
JERUZALEM, 20. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelske snage ubile su u petak najmanje jednoga naoružanog Palestinca koji je pucao na židovsko naselje na jugu pojasa Gaze, priopćila je izraelska vojska.

Sukob je unio još veću napetost u krhko tromjesečno primirje, dan nakon zapovjedi izraelskoga ministra obrane Shaula Mofaza da vojska "svim nužnim sredstvima" napadne militante koji ispaljuju rakete i granate na židovska naselja.

Izraelska je vojska priopćila da su tri naoružana Palestinca zauzela kuću u blizini naselja Kfar Darom te da je najmanje jedan od njih poginuo u sukobu. Izraelski je radio prenio da među Izraelcima nije bilo žrtava.

Trojica naoružanih militanata gađali su protutenkovskim oružjem kuće izvan utvrđenog naselja, prenijeli su izvori. Nakon toga uslijedio je oružani sukob s izraelskim snagama koji je trajao nekoliko minuta.

Napad na židovsko naselje u Gazi izveli su zajedno Hamas i još dvije militantne skupine, rekao je predstavnik Hamasa, dodajući da je islamistička militantna skupina djelovala u suradnji s Mučeničkim brigadama al Aqse koje su povezane s Fatahom i s Vijećem narodnog otpora kako bi se osvetile za nedavne izraelske vojne akcije u Gazi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙