FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar: HSS iznenađen SDP-ovim potezima

BJELOVAR, 13. lipnja 2005. (Hina) - Čelnici HSS-a izrazili su danas uBjelovaru iznenađenje potezima SDP-a koji je na utemeljiteljskojsjednici Skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije odbio glasovati zadožupana iz HSP-a.
BJELOVAR, 13. lipnja 2005. (Hina) - Čelnici HSS-a izrazili su danas u Bjelovaru iznenađenje potezima SDP-a koji je na utemeljiteljskoj sjednici Skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije odbio glasovati za dožupana iz HSP-a.

U toj je Županiji najviše mjesta, 17 od ukupno 41, osvojila koalicija HSS-SDP, a HSS-ovi su čelnici na današnjoj konferenciji za novinare govorili o sukobu tih dvaju koalicijskih partnera zbog sastavljanja vlasti u toj županiji.

Župan Damir Bajs rekao je da su SDP-ovci cijelo vrijeme znali za dogovor HSS-a i HSP-a te iznenađuje što je dan prije utemeljenja Skupštine zatražio razgovore s HSLS-om i HNS-om. Ustvrdio je da je HSS pregovarao s HSP-om jer je predsjednik HSLS-a Ivan Čehok ultimativno tražio od premijera Ive Sanadera potporu HDZ-a HSLS-u u toj županiji.

Na konferenciji za novinare prikazana je i videosnimka izjave predsjednika županijskog SDP-a Nikole Varge na kojoj on poslije utemeljiteljske sjednice Skupštine izjavljuje kako SDP ne može poduprijeti HSP-ova dožupana dok se ne dovrše pregovori s HSLS-om. Snimka sve dokazuje pa ćemo je poslati Željki Antunović koja ovih dana govori da HSS-ovci lažu, rekao je Bajs, zapitavši želi li SDP da župan bude iz HSS-a?

Bajs nije zanijekao pravo SDP-a na drukčije mišljenje, no spomenuo je i da SDP koalira s HSP-om u Velikoj Gorici, pa se upitao zašto tu nema dosljednosti. Rekao je da će HSS unatoč svemu u svim dijelovima Hrvatske ostati korektan partner SDP-u.

Na novinarski upit je li u toj županiji mjesto drugog dožupana osigurano za člana HDZ-a, kako se pisalo u medijima, Bajs je rekao da to nije istina.

Potpredsjednik HSS-a Luka Trconić izjavio je kako je koaliranje svake stranke sa svakom uzduž i poprijeko dovelo u pitanje moralnost hrvatske politike koja se srozala, o čemu govori i odziv birača. Zbog svega će, rekao je Trconić, HSS za mjesec dana u javnosti predstaviti promemoriju koja će govoriti o pravilima igre prije izbora, po uzoru na Njemačku. Očito je, rekao je Trconić, da nismo dosegnuli dostatan stupanj demokracije za prijeizborne koalicije pa se događa nešto nedopustivo i ne biraju se sredstva da se trguje na sve strane. "Prodaje se duša vragu, što će građani još više kazniti neizlaskom na izbore", rekao je.

Inače, na konstituirajućoj sjednici Skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 9. lipnja nije postignut dogovor stranaka tko će biti na vlasti, već je samo izabran njezin

predsjednik koji je i do sada obnašao tu dužnost, Stanko Grčić iz

HSS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙