FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska vlada planira zadržati više stopa PDV-a

BUDIMPEŠTA, 13. lipnja 2005. (Hina/MTI) - Mađarska vlada definitivnoplanira poreznu reformu, no u sklopu toga ne planira ujednačiti stopuporeza na dodanu vrijednosti (PDV), izjavio je mađarski ministarfinancija Janos Veres.
BUDIMPEŠTA, 13. lipnja 2005. (Hina/MTI) - Mađarska vlada definitivno planira poreznu reformu, no u sklopu toga ne planira ujednačiti stopu poreza na dodanu vrijednosti (PDV), izjavio je mađarski ministar financija Janos Veres.

"Snizit ćemo poreze", izjavio je Veres, dodavši da se provode studije utjecaja, a o njihovim rezultatima ovisit će sudbina PDV-a, korporativnog i lokalnih poreza.

Zasad je jedino postignut dogovor oko uvođenja stope poreza na dohodak od 35 posto za određenu vrstu ugovornih radnika poput glumaca i novinara, no ni to još nije zapisano u kamenu, rekao je.

On je tako zanijekao da vlada ima nešto s nizom prijedloga poreznih izmjena koje su prošloga tjedna objavljene na jednom mađarskom Internet portalu, prema kojima bi se trenutne tri stope poreza na PDV zamijenile jednom, a stopa poreza na dobit s trenutnih 15 podigla na 21 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙