FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trebarjevo Desno: Proslavljen Dan Sisačko-moslavačke županije

TREBARJEVO DESNO , 11. lipnja 2005. (Hina) - Polaganjem vijenaca ipaljenjem svijeća kod spomen-obilježja braći Stjepanu i Antunu Radićuispred njihove rodne kuće u Trebarjevu Desnom, Sisačko-moslavačkažupanija proslavila je danas svoj dan i spomen na povijesno djelo inauk braće Radić, a Hrvatska seljačka stranka (HSS) proslavila je 134.i 137. obljetnicu rođenja svojih osnivača.
TREBARJEVO DESNO , 11. lipnja 2005. (Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja braći Stjepanu i Antunu Radiću ispred njihove rodne kuće u Trebarjevu Desnom, Sisačko-moslavačka županija proslavila je danas svoj dan i spomen na povijesno djelo i nauk braće Radić, a Hrvatska seljačka stranka (HSS) proslavila je 134. i 137. obljetnicu rođenja svojih osnivača.

U ime Sisačko-moslavačke županije, vijence je položilo i svijeće zapalilo izaslanstvo na čelu sa županom Đurom Brodarcem, koji je tom prigodom rekao da Županija s ponosom i dostojanstvom obilježava rođendane svojih najistaknutijih sinova, koje slavi kao svoj dan. Istaknuo je da su riječi braće Radić o pravici, čovječnosti i slozi vrlo aktualne i sada, dodajući da se na tim načelima može graditi gospodarski razvoj i lokalnih sredina, kao što je Radićeva općina Martinska Ves u gornjoj Posavini, i područja kao što je Sisačko-moslavačka županija.

U povodu obljetnice rođenja braće Radić, izaslanstvo HSS-a, koje je vodila zamjenica predsjednika i saborska zastupnica Ljubica Lalić, sat poslije izaslanstva Županije, položilo je vijence i zapalilo svijeće ispred spomen-obilježja braći Radić u Trebarjevu Desnom.

Ljubica Lalić tom je prigodom istaknula da nauk braće Radić, unatoč tome što je prošlo 100 godina od osnutka HSS-a, tu stranku usmjerava na putu prema unapređenju hrvatske poljoprivrede i statusu hrvatskih poljoprivrednika, te poboljšanju standarda hrvatskih građana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙