FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O glasovanju prognanika i raseljenih osoba

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Prognanici iz Vukovarsko-srijemske iOsječko-baranjske županije, smješteni izvan područja tih županija, teizvan Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavskežupanije, na izborima 15. svibnja mogu glasovati na redovitom biračkommjestu u naselju svog prebivališta ili na biračkom mjestu određenuprema mjestu njihova trenutačna boravka u 19 općina, odnosno gradova.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Prognanici iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, smješteni izvan područja tih županija, te izvan Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije, na izborima 15. svibnja mogu glasovati na redovitom biračkom mjestu u naselju svog prebivališta ili na biračkom mjestu određenu prema mjestu njihova trenutačna boravka u 19 općina, odnosno gradova.

Ostali prognanici iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije smješteni u pet navedenih županija trebaju glasovati na svom redovitom biračkom mjestu u naselju prebivališta, izvijestilo je danas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Raseljene osobe u hrvatskom Podunavlju, smještene izvan županija svoga prebivališta, mogu glasovati na svom biračkom mjestu u naselju svog prebivališta ili na biračkom mjestu u Belom Manastiru ili Vukovaru, koje je za svaku određeno prema adresi trenutačna boravišta.

Birači upisani u popis birača koji su trenutačno u statusu prognanika iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije ili su u statusu raseljene osobe, za koje su njihova lokalna izborna povjerenstva odredila biračka mjesta izvan naselja prebivališta prema adresama trenutačna boravišta, prošli su tjedan poštanskim putem na svoje trenutačne adrese dobili Uvjerenje Ureda državne uprave o upisu u popis birača i obavijest Ministarstva, mora, turizma, prometa i razvitka - Uprave za prognanike i izbjeglice - o adresi biračkog mjesta prema njihovu trenutačnu boravištu. Potvrdu o upisu u popis birača i obavijest dobila su 1893 prognanika iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije te raseljene osobe.

Prognanici iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i raseljene osobe koje su poštom dobile potvrdu i obavijest o biračkom mjestu prema adresi boravka moraju pri glasovanju na dan izbora na biračkom mjestu bilo u mjestu svoga prebivališta ili u mjestu trenutačnog boravka, predočiti identifikacijsku ispravu i predati biračkom odboru Uvjerenje o upisu u popis birača. Prognanici i raseljene osobe koje nisu dobile navedenu obavijest i potvrdu ili im je prestao status prognanika ili raseljene osobe mogu glasovati samo u mjestu svoga prebivališta gdje su upisani u popis birača.

Sve osobe u statusu prognanika ili raseljene osobe koje će se na dan izbora koristiti gradskim i međugradskim prijevozom do svog biračkog mjesta ostvaruju pravo na povrat putnog troška. Zahtjev za povratom putnog troška može se podnijeti najbližem područnom uredu za prognanike, povratnike i izbjeglice, kojem trebaju priložiti putnu kartu.

Dodatne obavijesti prognanici iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, te raseljene osobe mogu dobiti u Upravi za prognanike, povratnike i izbjeglice u Zagrebu na telefon broj 01/618 4820, stoji u priopćenju za javnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙