FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pola milijuna kuna štete u požaru Diokijeva postrojenja

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Požaru u kojemu je jučer ujutroizgorio dio postrojenja poduzeća Dioki na Žitnjaku najvjerojatnije jeizazvan nepažnjom radnika koji su radili na remontu postrojenja, ašteta se procjenjuje na oko pola milijuna kuna, doznaje se danas uzagrebačkoj policiji.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Požaru u kojemu je jučer ujutro izgorio dio postrojenja poduzeća Dioki na Žitnjaku najvjerojatnije je izazvan nepažnjom radnika koji su radili na remontu postrojenja, a šteta se procjenjuje na oko pola milijuna kuna, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Požar je izbio jučer između 7 i 8 sati na dijelu postrojenja rashladnog tornja za hlađenje tehnoloških vode za postrojenje etilena.

U policiji kažu da su radnici zagrebačkog poduzeća koje je radilo na remontu postrojenja najvjerojatnije nepažljivim rukovanjem plamenikom za rezanje zapalili filter za rashladnu vodu, tzv. saće na središnjem dijelu postrojenja. Postrojenje je u potpunosti izgorjelo, a požar se proširio i na dodatne četiri saće, koje su u potpunosti ili djelomično izgorjele. Vatra je oštetila i pet elektromotora snage 45 KW.

Požar u kojemu nije bilo ozlijeđenih ugasili su vatrogasci Diokija, tvrtke koja proizvodi plastične mase.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙