FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić idući tjedan predlaže novog kandidata za predsjednika Vrhovnog suda

ZAGREB, 11. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićdanas je izvjestio da će idući tjedan predložiti novog kandidata zapredsjednika Vrhovnog suda.
ZAGREB, 11. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je izvjestio da će idući tjedan predložiti novog kandidata za predsjednika Vrhovnog suda.

"Trenutno razgovaram s nekoliko osoba, kompetentnih pravnika koji su izvrsni suci, ali još se nisam odlučio za konkretnu osobu", kazao je Mesić tijekom prijepodnevnog susreta s građanima u Uredu predsjednika.

Upitan da prokomentira odustajanje svog prvog kandidata Ranka Marjana, koji se na to odlučio jer oko njegovog imenovanja nije postignuta suglasnost svih saborskih klubova zastupnika, Mesić je rekao da mu je žao što je do toga došlo.

"Možda nije u redu da se traži konsenzus svih u Saboru", kazao je Mesić, ustvrdivši da je bit demokracije slaganje s odlukama većine.

Konsenzus znači da jedan glas uvijek može blokirati volju većine, a to ne bi bilo dobro, smatra predsjednik. Za Marijana se, kaže, odlučio jer smatra da bi dobro obavljao posao predsjednika Vrhovnog suda. No, Marijan je tražio da bude izabran konsenzusom, što nažalost nije postigao, zaključio je Mesić.

Predsjednik Republike danas je u posjet svom uredu primio osam grupa građana, među kojima i 60-ak umirovljenika iz Vukovarsko-srijemske županije te učenike iz Zagreba i Slunja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙