FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državni tajnik MVPEI-a u Albaniji

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvuvanjskih poslova i europskih integracija Gordan Bakota, koji predvodihrvatsko izaslanstvo u Albaniji, razgovarao je u petak s državnimtajnikom albanskog Ministarstva vanjskih poslova, Rolandom Bimom,priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i eurpskih integracija.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Bakota, koji predvodi hrvatsko izaslanstvo u Albaniji, razgovarao je u petak s državnim tajnikom albanskog Ministarstva vanjskih poslova, Rolandom Bimom, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i eurpskih integracija.

Dva su izaslanstva raspravljala o organizacijskoj strukturi i ustroju te proračunskim sredstvima u oba ministarstva, dodaje se u priopćenju. Hrvatska strana predstavila je postignuća na putu prema euro-atlantskim integracijama i ponudila prenijeti iskustva u tom procesu albanskim diplomatima. U tom smislu, objašnjava se u priopćenju, albanskoj je strani ponuđeno višestruko povećanje broja albanskih diplomata koji će pohađati ljetnu školu diplomacije u Dubrovniku.

Prema priopćenju, hrvatski i albanski dužnosnici su također razgovarali i o viznoj politici te je dogovoreno održavanje dvostranih konzularnih konzultacija. Prihvaćen je prijedlog hrvatske strane da se prvi krug konzultacija održi u Zagrebu. Državni tajnik Gordan Bakota susreo se u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Albanije i sa zamjenikom albanskog šefa diplomacije, Luanom Hajdaragom s kojim je razgovarao o pitanjima vezanim uz Europsku uniju i stanje u susjednim zemljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙